Egygombos számlázás és készletkezelés

innvoice-

Magyarországon webáruházat indítani egyszerű, több olyan népszerű webáruház motor is létezik, aminek használatával a technikai kivitelezéssel sem kell foglalkoznunk. Jelentős időt takaríthatunk meg az üzemeltetés során, ha figyelmet szentelünk a számlázás, készletkezelés feladatainak automatizálására is.

Számlázás automatikusan

Miután webáruházunk elkészült és megfelelően beüzemeltük, várhatóan a rendeléseink száma is növekszik, ezzel együtt pedig a számlázás / csomagolás, egyéb háttér adminisztráció is terheket róhat ránk.

Az Innvoice abban tud segíteni, hogy a beérkező rendelésekről automatikusan, vagy igény szerint minimális beavatkozással számlákat készítsen, akár azokat e-mailben ki is küldje a vásárlóknak.

Ez különösen akkor lehet hasznos megoldás, ha a növekedés egyik legfőbb akadálya pont az adminisztrációval járó munkaerő, munkaidő felső korlátja. A webáruházból való számlázás gyakorlatilag azonnal átveszi a beérkező megrendeléseket és azokról éles, vagy piszkozat számlát készít beavatkozás nélkül.

A webáruház számlázás beüzemelésről az alábbi oldalakon lehet többet megtudni, vagy akár szabadon kipróbálni:

Miért csak ez a három webáruház szerepel a listában? Tapasztalataink szerint a fenti három megoldás bizonyította azt, hogy koncentrálhatunk a növekedés, a marketing megtervezésére, ahelyett, hogy az üzemeltetés, fejlesztés vinné el feleslegesen az időt, ráadásul mindhárom webáruház esetében kedvező havidíjakkal lehet számolni, kiszámíthatatlan végtelen fejlesztési idők helyett.

Fontos megemlíteni, hogy több online számlázó program, ügyviteli rendszer a végtelen növekedés jegyében a számlák darabszámától teszi függővé az előfizetési díjakat, ez az Innvoicenál egy fix havidíjban értendő, azaz minden hónapban pontosan ugyanazon költségekbe kerül a számlázás, a darabszámtól függetlenül.

Bolti készlet, valamint terméktörzs szinkronban tartása

Azok, akik helyi, vagy bolti készlettel is rendelkeznek, hasznos megoldás lehet az Innvoice megoldása, amivel egyszerűen összeköthető a bolti készletünk a webáruház készletével.

Ennek legnagyobb előnyei között megemlíthetjük, hogy a bolti eladás gyakorlatilag azonnal feltöltésre kerül a webáruházba is, így vevőnk pontosan azt a készletet látja, amivel rendelkezünk.

Másik fontos előny, ha már egyszer a webáruházban, vagy a boltban sok munkával felvittük a terméktörzset, akkor azt a másik oldalon egyszerűen át tudjuk venni. Képzeljük el, hogy a webáruházunkat nagy munkával feltöltöttük 10 ezer termékkel, fotókkal, árakkal, amit pár perc alatt a boltban is tudunk használni, anélkül, hogy újra kellene dolgoznunk. Ugyanez fordítva, ha a boltban van kész terméktörzsünk, pikk-pakk indíthatunk webáruházat a kész terméktörzzsel.

A napi használatban nagyon hasznos lehet az, hogy az árváltozások automatikusan átvezetésre kerülnek egyik rendszerből a másikba, azaz például a boltban történt átárazást követően az új árak a webáruházban is megjelennek.

További hasznos funkciókkal a megrendelt készleteket foglalásba tudjuk helyezni, így az éjszaka / ünnepnapon megrendelt termékeket más nem tudja megrendelni.

Érdemes tőlünk ingyenes bemutatót kérni, hiszen teljes körűen be tudjuk mutatni egy bemutató keretében a lehetőségeket, ahol kérdéseket is van lehetőség feltenni.

Jelenleg két webáruházban érhető el teljes körű számlázás és készletkezelés megoldásunk, amire érdemes egy pillantást vetni:

Shopify áruház készletkezelés szinkronizáció fejlesztés alatt áll, amint elkészült, frissítjük a bejegyzést.

Egyedi webáruházról váltanék, vagy most indítok új webáruházat

Ki tud ebben segíteni?

A legtöbb webáruház indításnál látjuk azt a problémát, hogy a webáruház indítása, technikai felépítése időben és pénzben rengeteg erőforrást emészt fel, miközben már léteznek olyan kész megoldások, amit csak bérelni kell és gyakorlatilag minden szükséges funkció rendelkezésünkre áll.

Ahogy a fenti listában is említettük, elsősorban az UNAS, Shoprenter, illetve Shopify áruházakat javasoljuk, mivel ezen webáruházaknál tapasztaljuk azt, hogy végre nem az üzemeltetés, fejlesztés viszi el a fókuszt.

A tapasztalataink szerint az alábbi szempontok segíthetnek a választásban:

UNAS webáruház

Az UNAS webáruház egy nagyon jól kidolgozott, részletekbe menő bérelhető webáruház rendszer. A változatok és a keresőrendszer felépítése miatt különösen ajánljuk cipő, ruházati termékek forgalmazóinak. A support segítőkész, számíthatunk a támogatásukra, illetve ingyenesen hozzáférhető UNAS webáruház csoport facebook csoportban akár több UNAS felhasználó segítségére is számíthatunk.

Külön kiemelnénk Szeles Balázs és a webshop-mentor.hu csapat támogatását, akik video-tréning és egyéni mentorálás keretében is segítséget nyújt a webáruház felépítésében, fizetési szolgáltatók és ügyviteli szoftverek bekötésében is.

Shoprenter webáruház

A Shoprenter webáruház szintén egy régóta piacon lévő, kiforrott megoldás, számos beköthető applikáció használatával tovább bővíthető a funkcionalitás. A Facebookon elérhető Shoprenter Klub csoportban további Shoprenter felhasználók tapasztalatait is megismerhetjük.

A beüzemelésben, marketing támogatásban Ujvári Adrienn és csapata, a shopmentor.hu segítségére számíthatunk.

Shopify webáruház

A Shopify áruház egy nemzetközileg is népszerű bérelhető szoftver, ami szintén nagyon kidolgozott, számos telepíthető applikációval tehető még teljesebbé. Egyelőre ebben az áruházban nincs partnerünk, aki a támogatásban tud segíteni, így ezt mindenképp gyakorlottabb, önálló felhasználóknak javasoljuk.

A Shopify esetében fontos megemlíteni, hogy a magyar jogszabályoknak való megfelelés némi utólagos beállítást igényel (nincs adószám mező a vásárló adatainak megadásakor), de alapvetően megoldható ez a kérdés is.

A Shopify áruházban jelenleg az automatikus számlázást oldottuk meg, terveink szerint hamarosan a teljes terméktörzs szinkronizáció és a készletcsere is megoldásra kerül.

A cikk szerzője:

innvoice

Értesülj tippek, hírek, sikertörténetek

Idei évünk az időspórolásról szólt, számos funkcióval akár egyenként is rengeteg időt tudtunk ügyfeleinknek megtakarítani. Tekintsük át, mi történt 2023-ban.
2023-ban ismét a pénzügyileg legmegbízhatóbb cégek minősítését kaptuk.
A 2023 július 1-től induló EPR, körforgásos termékdíjak kezeléséhez az Innvoice hatékony segítséget biztosít