Banki kapcsolatok

Kapcsolódj bankokhoz és töltsd le a beérkező tranzakciókat, egyenlítsd ki automatikusan a számlákat.

Ajanlat_illu-1

Kapcsolódj egyszerűen kedvenc bankodhoz

5 Magyarországon is üzemelő bankhoz biztosítunk kapcsolódási lehetőséget banki aggregátor szolgáltatón keresztül.

Budapest Bank
CIB Bank
K&H Bank
OTP Bank
Raiffeisen Bank
Unicredit Bank
A lista folyamatosan bővül

Hogy működik?

A banki szinkronizáció három egyszerű lépésből áll:

1. Lépj be az InnVoice fiókodba és válaszd bal oldalt a Banki tranzakciók menüpontot:

bank1

2. Kapcsolódj a bankodhoz balra fent a Új banki kapcsolat menüpontban.

bank2

3. A tranzakciók letöltése után a befizetések automatikusan párosításra kerülnek, ahol piros ikszet látsz, azon dokumentumokat a fenti keresőben tudod megkeresni.

bank3

Hogy történik a párosítás?

Az InnVoice alapvetően a számla, vagy díjbekérő sorszáma alapján kísérli meg a párosítást, így vevődet mindenképpen kérd meg, hogy utalás során tüntesse fel az utalás közleményében azt.

Szeretném kikapcsolni a funkciót néhány munkatársamnak

Jobbra fent / Fogaskerék / Meghívott felhasználók / Jogosultságok alatt a Banki kapcsolatok kikapcsolásával bárki számára kikapcsolható a funkció.

 

Fontos tudni, hogy az InnVoice nem áll közvetlen kapcsolatban a bankokkal. 

Az InnVoice számlázóprogram lehetőséget biztosít egy megbízható, AISP engedéllyel rendelkező banki aggregátor szolgáltatás igénybevételére, ami alkalmas arra, hogy a tranzakciókat letöltse. Az InnVoice számlázóprogramnak ez a banki aggregátor szolgáltató adja át a tranzakciós adatokat, ezután pedig az InnVoice megkísérli a tranzakciókat összepárosítani a dokumentumokkal, számlákkal. 

Röviden tehát az InnVoice szerepe abban áll, hogy segít a felhasználónak a banki aggregátor szolgáltató szolgáltatását igénybe venni és a végeredményt (a letöltött tranzakciókat) átvenni. A banki aggregátor szolgáltató lehetőséget ad arra, hogy a banki kapcsolatot bármikor megszüntessük, vagy újra engedélyezzük. Fontos, hogy az egész művelet kizárólag a tranzakciók letöltésére alkalmas, semmilyen utalási művelet elvégzésére nem jogosítja a kapcsolatot. 

Mit lehet tudni a banki aggregátor szolgáltatóról?

A banki aggregátor szolgáltató kiválasztása közel 3 éve zajlik. Ennek során magyar megoldásokat is kipróbáltunk, azonban a teljes megbízható működéshez nagyon sok idő telt el. Ez betudható annak is, hogy az új szabályozás a bankok számára is hatalmas kihívást jelent, azonban 2019 közepére találtunk egy olyan nemzetközi szolgáltatót, mely komoly ügyfélszolgálattal és európai lefedettséggel is rendelkezik. A Salt Edge Inc. nemzetközi szolgáltató olyan megbízható megoldást nyújtott, melyet szeretnénk ügyfeleinknek is közvetíteni a banki utalások gyorsabb és egyszerűbb kezeléséhez. A Salt Edge Inc. olyan AISP engedéllyel is rendelkező szolgáltató, amely a jogszabályoknak is megfelelő kapcsolatot tud biztosítani a felhasználó bankjaival. (https://blog.saltedge.com/salt-edge-aisp-licensed/

Biztonságos mindez?

A bejelentkezési adatok nem az InnVoice, hanem a banki aggregátor szolgáltató részére kerülnek megadásra, azok csak tranzakciós adatok lekérdezésére alkalmasak, semmilyen utalási művelet elvégzésére nem. Fontos, hogy a banki aggregátor szolgáltató az AISP engedélyt csak olyan maximális biztonsági követelmények ellenében tudta megszerezni és megtartani, amely a banki adatok biztonságával azonos, így biztosak lehetünk abban, hogy a banki bejelentkezéseink biztonságban vannak. Amennyiben bármilyen más úton a banki bejelentkezési adataink illetéktelen kezekbe kerülnének, az utalási és egyéb műveletekhez továbbra is egyéb (például mobiltelefonos, stb) megerősítésre van szükség, így az illetéktelenek által nem lehetséges, csak ha több eszköz is illetéktelenek kezébe kerül. 

Hogy vehető igénybe?

Balra a “Banki tranzakciók” menüpontban bármely előfizetőnk (kivéve ingyenes csomag) kipróbálhatja 14 napig. A 14 napos időszak az első banki kapcsolat indításakor indul.

A banki tranzakciók a PROFI csomag része, melyre egyszerűen át lehet váltani a kipróbálást követően. 

Már van előfizetésem, hogyan tudom kibővíteni a csomagomat a banki tranzakciók igénybevételével? 

A próbaidőszak végén automatikusan kiszámoljuk az aktuális előfizetési időszak végét és arányosan lehet az előfizetést bővíteni.