5 érv a Cashbook használata mellett vállalkozóknak

innvoice-

Híreinkből értesülhettetek róla, hogy elkészült az InnvoiceCashbook kapcsolat. Az alábbi cikkben röviden összefoglaltuk, miben lehet segítségetekre a Cashbook szolgáltatása.

Mi a Cashbook? 

A Cashbook egy olyan rendszer, aminek segítségével, mint vállalkozó, automatikusan naprakész, online pénzügyi nyilvántartásod lehet.

A Cashbook gyakorlatilag egy olyan csatorna, amin keresztül a könyvelőprogram és a számlázóprogramod vagy ügyviteli rendszered az adatokat folyamatosan szinkronizálja.  

Cashbook előnyei vállalkozói oldalról 

  • Egyszerűbb kapcsolat a könyvelőddel 

 A Cashbook megoldásával adott a folyamatos könyvelés lehetősége. A könyvelő heti vagy akár napi könyvelést végezhet, a szinkronizációval automatikusan beérkezett adatok alapján, ami nagymértékben tehermentesíti őt. Könyvelőd tehát gyorsabban el tudja végezni feladatait, és ehhez nem kell külön import fájlt küldeni, vagy számlákat küldeni, és az ÁFA sem az utolsó pillanatban kerül megállapításra. Nem kell tehát fizikailag eljuttatnod a könyveléshez az anyagot, mert az, ahogy a vállalkozásod számára érkeznek és készülnek a számlák, a folyamatos kapcsolattal töltődik át hozzá a könyvelőprogramba. 

  • Azonnali, naprakész információ céges eredményeidről 

A Cashbook felhő alapú, ezért bárhol, bármikor elérhető. Céged aktuális állapotáról az információkat bármikor lekérheted, akár mobilról is. Nem kell hozzá számlát rögzíteni vagy a bankszámlakivonatban keresgélni. Mivel tehát a könyvelő mindent megkap anélkül, hogy személyesen elvinnénk hozzá, a folyamatos feldolgozásnak köszönhetően lekérhető az eredmény, hogyan áll aktuálisan vállalkozásod. Láthatod az aktuális áfa egyenleget, fizetendő adók és járulékok mértékét, az esetleges fizetendő késedelmi pótlékok és bírságok mértékét, a tartozó vevőket és a tartozás összértékét, és természetesen a fizetendő számlákat.

  • Adminisztrációs terhek csökkentése 

Kiállított számláiddal semmi dolgod nincs könyvelési szempontból, hiszen amint elkészülnek, a Cashbookon keresztül már látja is őket a könyvelő a könyvelőprogramban.

Szállítói számláid esetében is nagy segítséget jelent a program, hiszen a mobil

applikációval egy pillanat alatt eljuttathatod a könyvelésre. A Cashbook app befotózza, adatait feldolgozza és továbbítja a Cashbookba, ezáltal pedig a könyvelőprogramba a számlát.

Emellett lehetséges a szállítói számlák számlaképének szinkronizációja Dropboxból vagy Google Drive mappából is, továbbá e-mail fiók csatolmányaként is eljuttatható a dokumentum a rendszerbe.

Nem csak számlák, de bármely dokumentum be tud kerülni a rendszerbe ezeken a módokon, legyen az szerződés, teljesítésigazolás vagy más, a vállalkozáshoz kapcsolódó dokumentum.

  • Vállalkozói bankszámla társítása szállítói és vevői számlákhoz 

Ez egy olyan banki szolgáltatás, amivel a vállalkozói bankszámlatörténeted és nyitott vevő és szállító számlák. Így nem kell jelölnöd a számlázóprogramban azt, hogy mikor érkezett be az összeg. A Cashbookban elérhető szolgáltatás be tudja azonosítani, hogy melyik számládhoz mikor érkezett utalás.

  • Kockázatcsökkentés lehetséges a partner követés és partner figyelés szolgáltatással 

Létezik olyan szolgáltatása Cashbooknak, melyben integrálva van egy közhiteles céginformációs rendszer, és a vállalkozások folyamatos monitorozása. Így azonnal ellenőrizheted egy új partnered adatait, és értesülhetsz arról is, ha valamilyen fontos esemény történik. Például, ha valamelyik vevődet inkasszálja a NAV, akkor azt másnap reggel a Cashbook fiókodban láthatod, ugyanis jelzi, hogy vigyázz, mert ezzel az ügyféllel valami történt. Láthatod, ha megváltozik a vezető tisztségviselő, esetleg a székhely, vagy más fontos adat.  

Vállalkozóként hogyan lehet Cashbook fiókod?

A Cashbook regisztrációt mindig a könyvelő indítja (lehet, hogy van is már neki) és azon belül tud meghívni téged, mint vállalkozót. A Cashbooknak mindig van egy könyvelői és egy vállalkozói oldala. 

Hogy mit kell tenned, ha szeretnéd bevezetni a Cashbook szolgáltatást cégednél? Keresd fel a könyvelőd, ha neki már van Cashbook fiókja, kérd meg, hogy hívjon meg téged is! A vállalkozói Cashbook fiók minden esetben tehát egy olyan könyvelő meghívásával indulhat, akinek van Cashbook fiókja. Ha a könyvelődnek nincs ilyen, érdemes regisztrálni, mert már az ingyenes verzióval is számos feladat automatizálható. 

Ha úgy látod, érdemes megragadni minden lehetőséget az adminisztrációs terhek csökkentésére és a gyorsabb információáramlás biztosítására, javasoljuk, hogy ismerd meg jobban Cashbook szolgáltatását, melyről rendszeresen ingyenes, élő bemutató is elérhető. Ennek keretében sokkal többet tudhatsz meg, és felteheted azonnal a kérdéseidet is, akár a saját könyvelőddel együtt.  

Jelenleg mely könyvelőprogramokkal érhető el Cashbook kapcsolat? 

Az RLB és a RELAX könyvelőprogramokkal már működik, ami azt jelenti, hogy a könyvelő a saját, jól ismert rendszerén belül tudja használni a Cashbook szolgáltatását. Folyamatosan készülnek további integrációk is, így egyre több könyvelő tudja majd használni a rendszert.

Tudj meg róluk többet itt: 

Cashbook 

A cikk szerzője:

innvoice

Értesülj tippek, hírek, sikertörténetek

Idei évünk az időspórolásról szólt, számos funkcióval akár egyenként is rengeteg időt tudtunk ügyfeleinknek megtakarítani. Tekintsük át, mi történt 2023-ban.
2023-ban ismét a pénzügyileg legmegbízhatóbb cégek minősítését kaptuk.
A 2023 július 1-től induló EPR, körforgásos termékdíjak kezeléséhez az Innvoice hatékony segítséget biztosít