7.2.0 Termékeim

7.2.0 Termékeim

A termékek listájának megtekintéséhez a bal oldali menüben a Termékeim menüpontra kell kattintani.

Ez a menüpont bizonyos előfizetési csomagokban nem látható.

Terméklista

A terméklista felépítése:

Új termék – új termék felvitelét kezdeményezhetjük.

Másolás – egy termék kijelölését követően megjelenik az új termék felvitelére használható párbeszédablak, a de az ablakba betöltődnek a kijelölt termék adatai. Mentéskor új termék jön létre, a kijelölt termék adatai nem módosulnak.

Kedvezmények – a rendszeres kedvezmények felvitelére használható párbeszédablak megnyitása.

Címkék nyomtatása – a címkék nyomtatására használható programablak megnyitása.

Lista mentése – az aktuálisan látható lista előkészítése nyomtatásra, vagy mentése Microsoft Excel munkafüzetben.

Mezők – a lehetséges adatmezők ki/bekapcsolása.

Frissítés – az aktuálisan látható lista ismételt letöltése, frissítés.

Bezárás – menti a beállított oszlopok szélességét, majd bezárja a terméklista ablakot.

Megnyitás – az aktuálisan kijelölt termék adatlapjának megnyitása, módosítás céljából.

Fotó – az aktuálisan kijelölt termék fotójának feltöltése (Fotó feltöltése), vagy korábban feltöltött fotó törlése (Fotó törlése)

Termék fotó feltöltése

A termék fotója a Mezők gombbal bekapcsolható, hogy a terméklistában is látható legyen.

Törlés – az aktuálisan kijelölt termék törlése. Amennyiben a termékre már volt korábban bármilyen hivatkozás (azaz például volt kiállítva számla, vagy bármilyen dokumentum amin szerepelt), akkor a termék nem kerül fizikailag törlése, csak inaktiválásra. Az inaktív termékek alapból el vannak rejtve a terméklistában, csak az Inaktívak megjelenítése nyomógomb hatására jelennek meg piros színnel.

Adatok megjelenítése – a nyomógomb hatására a terméklista alján egy elkülönített részen a termék részletesebb információ jeleníthetők meg.

Etikett nyomtatás – az aktuálisan kijelölt termék beállított alapértelmezett etikett címkéjének kiküldése az InnVoice eszközkezelővel a beállított címkenyomtatóra. Nem használható A4-es címkenyomtatásra.

Készlet módosítás – az aktuálisan kijelölt termék készletének módosítása az összes raktárban, a megjelenő párbeszédablak szerint.

Szűrő raktár – a legördülőben választásunk szerint csak azok a termékek fognak megjelenni, amelyek a kiválasztott raktárban elérhetők. Ez a szűrő csak akkor működik, ha az itt kiválasztott készlet raktár előbb be lett kapcsolva látható adatmezőként a Mezők gombbal. A „Teljes készlet” választás is csak akkor működik, ha használata előtt a Mezők gombbal a Teljes készlet oszlop bekapcsolásra került.

Termék szűrés

A raktár szűrő melletti legördülővel a beállított szűrést finomíthatjuk:

Termék szűrés beállítása

  • csak nullánál nagyobb mennyiség –az előzőleg beállított szűrés csak azokat a termékeket jeleníti meg, ahol a mennyiség nullánál nagyobb, pozitív érték a kiválasztott szűrő helyen.
  • csak nulla mennyiség – azon termékek megjelenítése, ahol a szűrő raktárban a készlet nulla, vagy egyáltalán nem létezik.
  • csak negatív mennyiség – azon termékek megjelenítése, ahol a szűrő raktárban a készlet nullánál kisebb, negatív mennyiség.

A harmadik legördülőben beállíthatjuk, valójában mit szeretnénk látni a Mezők gombbal bekapcsolt készlet mezőkben. Alapból a program az aktuálisan nyilvántartott készletet mutatja, de ezen változtathatunk:

Készlet megjelenítése

  • Aktuális készlet – az éppen most nyilvántartott készlet a raktárban.
  • Foglalt készlet – a korábban megrendeléssel foglalt mennyiség, ami még nem lett kiszámlázva.
  • Szabad készlet – az aktuális készletből a foglalt készlet levonva.
  • Rendelendő készlet – a szabad készlet nullához szükséges mennyisége. Amennyiben a szabad készlet pozitív, úgy ez a mező üresen marad, nem kerül kitöltésre.
  • Készletigény – itt minden raktár megjelenik, segítségével megjeleníthetjük minden raktár, más raktár felé leadott szállítás igényét. Ezt a mennyiséget is a megrendelések befolyásolják. Ha a megrendelés készlet raktára „A” raktár, foglalás raktára „B” raktár, akkor a készletigény „B” raktárból keletkezik „A” raktár felé.

Ez a gyakorlatban azt jelentheti, hogy „A” raktár rögzít egy megrendelést, aminek a készlete „B” raktárban létezik, vagy oda fog beérkezni. A megrendelés tehát „B” raktárban lefoglalja a készletet, „A” raktárból kerül levonásra számlázáskor. Tehát a megrendelés végeredménye az, hogy ha „B” raktárban van elég készlet, az átszállításra kerül „A” raktárba (készletigény kielégítésre kerül), majd onnan kerül számlázásra.

Inaktívak megjelenítése – az inaktív termékek megjelenítésének ki/bekapcsolása. Az inaktív termékek piros színnel jelennek meg. Egy terméket az adatlapján az Aktív mezővel lehet aktiválni, inaktiválni.

Forgalom – forgalmi kimutatás mezők beállítása.

A terméklista bal oldalán láthatjuk a termékcsoportokat, felül az elsődleges, alul a másodlagos csoportokat.