7.2.5 Címkenyomtatás ablak használata

7.2.5 Címkenyomtatás ablak használata

A címkenyomtatás A4-es, vagy etikett címkenyomtató használatával valósítható meg. A címke tartalma nem szerkeszthető, alapból néhány típust biztosít a program, mely tartalmazza a termék nevét, árát, vonalkódját.

A címkenyomtatás során összegyűjtjük egy listába a nyomtatandó elemeket, majd miután a lista végleges, a példányszámok beállításra kerültek, a nyomtatás elindítható.

A címkenyomtatás ablak megnyitásához kattintsunk a terméklistában fenti eszköztáron, a Címkék nyomtatása nyomógombra.

Termékek címkenyomtatás ablaka

A címkenyomtatás ablak a következőképpen néz ki:

Címkenyomtatás ablak

Az elérhető címkéket a program átadásakor tervezzük meg, így nem dokumentálható, milyen formátumú és tartalmú címkék elérhetők, viszont egyeztetést követően gyakorlatilag tetszőleges tartalmú címkét megtervezünk.

Ahhoz, hogy címkét nyomtassunk, az Új elem nyomógombbal, vagy a vágólapon keresztül a Beillesztés gombbal be kell emelnünk nyomtatandó elemeket. Az Új elem gomb hatására megjelenik a tételfelviteli ablak, ahol kikereshetünk egy terméket és beállíthatjuk a nyomtatni kívánt példányszámot.

Mennyiségek megadása a címkenyomtatáshoz

Amennyiben olyan terméket választunk ki, ami fiók tárolókkal is rendelkezik (mint a képen), akkor egyszerre több fiók tárolót is megjelölhetünk nyomtatásra (ehhez csak írjuk be a kívánt mennyiséget a fiók tárolók nevei mellé).

A Rendben gombbal a tételsorok felvihetők, az ablak bezáródik. A Rendben, következő gombbal a tételsorok felvitelre kerülnek, de az ablak nem záródik be, folytatható a felvitel. Amennyiben szükséges, a tételfelviteli ablakból az Új termék gombbal új termék is felvihető, a Termék kereső gombbal pedig a teljes terméklista megnyitható és könnyebb kiválasztásra van lehetőség. Az Új termék legördülőben pedig van lehetőség teljesen új, vagy létező termék másolásával létrehozott termék létrehozására is. A Termék adatlapja nyomógomb a kiválasztott termék adatlapját nyitja meg, ahol akár módosításokat is végrehajthatunk.

Címkenyomtatás lista

A tételek felvitele után a Nyomtatás nyomógomb hatására a címkenyomtatás elindul, vagy A4-es címke esetén megjelenik a képernyőn, ami kiküldhető a nyomtatóra. A nyomtatás gomb meletti legördülőben választható a címketípusa, amikkel a rendszer átadásra került. A Rácsvonal legördülő menüben rácsvonalak, vagy sarokjelölők kapcsolhatók be. A Mobil adatgyűjtő nyomógomb hatására beállított adatgyűjtőről van lehetőség tételek beolvasására. Az Összefésülés gomb az azonos termékeket összevonja egy mennyiségbe. A Minden törlés gomb az egész listát kiüríti.

A Bezárás gomb bezárja az ablakot.