4.1.5 Új díjbekérő kiállítása

4.1.5 Új díjbekérő kiállítása

kerdojelMi az az díjbekérő?

A díjbekérő gyakorlatilag nem könyvelési dokumentum, csak egy olyan dokumentum, melynek használatával a vevőnk számára egy írásos árajánlatot bocsátunk ki, melynek pénzügyi teljesítését várjuk. A pénzügyi teljesítést követően állítjuk ki a végszámlát az adott díjbekérőből. Használata ajánlott, ha a pénzügyi teljesítés kérdéses, így ki nem fizetett díjbekérők esetén nem keletkezik adófizetési kötelezettség.

Az új díjbekérő kiállítását az Új díjbekérő feliratú gombbal kezdeményezhetjük, mely elérhető a program felületén a bal felső sarokban, vagy a számlalistában is a bal felső sarokban.

Új díjbekérő

A két helyről történő megnyitás között csak az a különbség, hogy a számlalistában található Új díjbekérő nyomógombbal előleg díjbekérő is kiállítható, míg a program fő felületén a bal felső sarokban lévő Új díjbekérő gomb egyből egy normál díjbekérő kiállítására alkalmas ablakot nyit meg.

A díjbekérő kiállítása ugyanolyan ablakban történik, mint az új számla kiállítása, az eredmény azonban díjbekérő, a számla helyett. A díjbekérő kiállítása során nem jelenik meg teljesítés kelte, csak díjbekérő kelte mező.