13.1 UNAS webáruház beállításai

UNAS

13.1 UNAS webáruház beállításai

Mire jó?

A létező UNAS webáruházodból letöltheted a termék adatokat, vagy egy új UNAS webáruházba feltöltheted a termék adatokat az InnVoice készletkezelő programból.

Hogy kezdjek neki?

Szerezd meg az API azonosítót!

1. Az UNAS webáruházadban a Beállítások / Külső kapcsolatok / API kapcsolat menüpontban engedélyezd az API használatát, majd jegyezd fel a kódokat.

2. A Beállítások / Számlázás, ügyvitel menüpontban, keresd meg az InnVoice számlázóprogramot és a Hozzáad gombbal aktiváld.

3. Az InnVoice programban jobbra fent a Fogaskerék / Külső kapcsolatok / UNAS webáruház / Webáruház kommunikáció menüpontból indulj, kattints az Új kapcsolat nyomógombra, majd itt add meg az előbb megszerzett kódokat. Ebben az ablakban egyébként több webáruházadat is bekapcsolhatod.

unaskodok

Ezzel még nincs vége, alapvetően ezzel még semmi nem fog történni, tovább kell haladnod a következő pontokra, attól függően, mit szeretnél szinkronizálni.

Megrendelések letöltése

A második fülön beállíthatod a megrendelések letöltésének szabályait. A második – Megrendelések számlázása – fülön, ikszeld be a Megrendelések automatikus befogadása jelölőnégyzetet, majd lentebb válaszd ki, milyen dokumentum készüljön a megrendelésekből. Ha a félretett dokumentumot beikszeled, akkor a dokumentum általad még módosítható lesz, mielőbb lezárul.

Az e-mail küldés jelölésével automatikusan kiküldésre kerül a dokumentum (kivéve, ha a félretett dokumentumot beikszelted).

A “Cikkszám alapján készletkezelés” jelölőnégyzet bekapcsolásával a program megpróbálja cikkszám alapján beazonosítani a terméket és automatikusan készletet kezel, ha lehetséges. Ha a cikkszám nem található, nem történik készletkezelés.

A megrendeléseket az UNAS webáruházból tudod átküldeni.

Termék letöltés / feltöltés

Ezen a harmadik fülön állíthatod be, szinkronizálódjanak-e automatikusan a termékek.

Ha a “Termékek letöltése az UNAS webáruházból” jelölőnégyzet jelölésre került, akkor bizonyos időközönként az UNAS-ba felvitt termékek letöltődnek az InnVoiceba, az esetleges új termékcsoportok létrejönnek, valamint a kiválasztott árcsoport árai is frissülnek.

Ha a “Termékek feltöltése az UNAS webáruházba” jelölőnégyzet jelölésre került, akkor bizonyos időközönként az UNAS áruházba feltöltjük a módosult, vagy új termékeket. Itt kizárhatsz termékcsoportokat, azaz a megjelölt termékcsoportok nem fognak felkerülni az UNAS webáruházba. A kiválasztott eladási és akciós árcsoportokkal az árakat is frissítjük.

Légy körültekintő, cikkszám alapján a letöltés és feltöltés is felülírja a termékeket, ha már léteztek!

A feltöltés a következő időközönként történik (az UNAS korlátozásai miatt):

– új termék, vagy termék módosítás szinkronizációja 5 percenként történik
– új termék, vagy termék módosítás, ha a termék fiók tárolókkal is rendelkezik (méretek), óránként egyszer történik

Készlet letöltés / feltöltés

Ha kiválasztod, az UNASba, vagy UNASból a készletek is áttöltésre kerülhetnek.

Itt egyszerűen válaszd ki, hogy a letöltésnek mi legyen a célja, melyik raktár, vagy feltöltés esetében mely raktárak összege kerüljön feltöltésre.

Az ablak elfogadása után a szinkronizáció azonnal életbe lép, ha meg szeretnéd ezt szűntetni, nem kell törölni a webáruház bejegyzést, hanem elég a megfelelő füleken a jelöléseket kivenni.