Viszlát KATA

innvoice-

Ha egy n+1-edik KATA „szakértő” cikkre számított az olvasó, már most csalódást kell okoznunk, fogjuk fel egy clickbait címnek.

A minap a Do-Marketing által szervezett nagyszerű üzleti networking vacsorán vettünk részt, ahol Pál Feri atya fantasztikus előadását hallgathattuk meg, többek között a végtelen üzleti siker hajszolásról, a boldogság fogalmáról, és úgy érzem remek kapcsolódás a jelen világ történéseihez.

A körülményeket sokszor nem tudod megválasztani, de a hozzáállásodat igen

Infláció, háború és még a KATA is kiherélésre kerül? Ezek a körülmények. Valószínűleg sokat nem tudunk egyiken sem változtatni. Egyet tudunk megválasztani: hogyan reagálunk, mennyi időt töltünk azzal, hogy bosszankodunk, mennyire rosszak a „körülmények”. Vajon előre visz-e, ha a körülményeken való bosszankodással töltjük az időnket? Ha mélyítjük, etetjük, erősítjük a negatív gondolatokat?

Feri Atya nagyszerű tanácsa:

Ne dramatizáljuk túl a szenvedést.

Kiváló gondolat. Előre leszünk azzal, ha napokon át tartó drámává tesszük a körülményekkel való foglalkozást? Bontsuk is két részre mit tudunk tenni, ha zordak a körülmények:

(1) számba vesszük, mennyi minden rossz, milyen igazságtalan az élet, a kormány, az anyós, az időjárás, stb
VAGY
(2) oké, ez van, mit tudunk tenni?

Nehéz körülmények mindig vannak és lesznek is, nagyon nehéz ezt megúszni, mégis van lehetőségünk választani, hogy mennyi időt töltünk a szenvedéssel gondolatban.

Vegyünk egy nagy levegőt és próbáljuk meg elengedni, hogy a KATA kedvező adózás által biztosított teher többszörösére fog növekedni. Nézhetjük ezt így is? Igen, de nézhetjük úgy is, hogy eddig volt nagyon jó világ.

Feri Atya szavai jutnak eszembe:

Ne várj el sokat és örülj, ha mégis többet kapsz.

A KATA adózást a bevezetésekor elvárta valaki? Aligha. Mégis nagyon örömteli volt megszületése. Most akkor tartsuk igazságtalannak, hogy mennie kell?

Vessük bele magunkat a lehetőségek tengerébe

Azért vagyunk vállalkozók, mert vállalkozók akarunk lenni. Gondoljuk át, mi az, amit még nem tettünk meg, hogy ellensúlyozzuk a zord(nak tűnő) körülményeket. Megtettünk már mindent? Megtanultunk már mindent, ami rendelkezésre áll? Igénybe vettünk már minden szakértői segítséget? Biztos, hogy nekünk valóban olyan tragikusak a körülmények?

A cikk íróját ugyanúgy elérik a körülmények, mégis arra bíztatom jelen sorok kedves olvasóját, használja ki, hogy olyan korban élünk, ahol az információ félelmetes mennyiségben elérhető nyomtatott és elektronikus formában, ahol a mentorok, a példaképek könnyen hozzáférhetők, amikor lehetőségünk van egymáshoz kapcsolódni.

Hajrá tanulás, hajrá fejlődés, hajrá vállalkozók!

A tegnapi vacsorát pedig ezúton is hálásan köszönjük a Do-Marketing csapatának és Feri Atyának!

A cikk szerzője:

innvoice
Horváth Szabolcs

Értesülj tippek, hírek, sikertörténetek

2023-ban ismét a pénzügyileg legmegbízhatóbb cégek minősítését kaptuk.
A 2023 július 1-től induló EPR, körforgásos termékdíjak kezeléséhez az Innvoice hatékony segítséget biztosít
A 2023. évi Magyar E-kereskedelem Napján nagyszerű tapasztalatokat és inspirációt szereztünk. Olyan élményeket és lehetőségeket nyújtott nekünk, amelyek messze túlmutattak az online kommunikáció lehetőségein. És hogy miért is volt inspiráló számunkra részt venni az eseményen?