Viszlát KATA

innvoice-

Ha egy n+1-edik KATA „szakértő” cikkre számított az olvasó, már most csalódást kell okoznunk, fogjuk fel egy clickbait címnek.

A minap a Do-Marketing által szervezett nagyszerű üzleti networking vacsorán vettünk részt, ahol Pál Feri atya fantasztikus előadását hallgathattuk meg, többek között a végtelen üzleti siker hajszolásról, a boldogság fogalmáról, és úgy érzem remek kapcsolódás a jelen világ történéseihez.

A körülményeket sokszor nem tudod megválasztani, de a hozzáállásodat igen

Infláció, háború és még a KATA is kiherélésre kerül? Ezek a körülmények. Valószínűleg sokat nem tudunk egyiken sem változtatni. Egyet tudunk megválasztani: hogyan reagálunk, mennyi időt töltünk azzal, hogy bosszankodunk, mennyire rosszak a „körülmények”. Vajon előre visz-e, ha a körülményeken való bosszankodással töltjük az időnket? Ha mélyítjük, etetjük, erősítjük a negatív gondolatokat?

Feri Atya nagyszerű tanácsa:

Ne dramatizáljuk túl a szenvedést.

Kiváló gondolat. Előre leszünk azzal, ha napokon át tartó drámává tesszük a körülményekkel való foglalkozást? Bontsuk is két részre mit tudunk tenni, ha zordak a körülmények:

(1) számba vesszük, mennyi minden rossz, milyen igazságtalan az élet, a kormány, az anyós, az időjárás, stb
VAGY
(2) oké, ez van, mit tudunk tenni?

Nehéz körülmények mindig vannak és lesznek is, nagyon nehéz ezt megúszni, mégis van lehetőségünk választani, hogy mennyi időt töltünk a szenvedéssel gondolatban.

Vegyünk egy nagy levegőt és próbáljuk meg elengedni, hogy a KATA kedvező adózás által biztosított teher többszörösére fog növekedni. Nézhetjük ezt így is? Igen, de nézhetjük úgy is, hogy eddig volt nagyon jó világ.

Feri Atya szavai jutnak eszembe:

Ne várj el sokat és örülj, ha mégis többet kapsz.

A KATA adózást a bevezetésekor elvárta valaki? Aligha. Mégis nagyon örömteli volt megszületése. Most akkor tartsuk igazságtalannak, hogy mennie kell?

Vessük bele magunkat a lehetőségek tengerébe

Azért vagyunk vállalkozók, mert vállalkozók akarunk lenni. Gondoljuk át, mi az, amit még nem tettünk meg, hogy ellensúlyozzuk a zord(nak tűnő) körülményeket. Megtettünk már mindent? Megtanultunk már mindent, ami rendelkezésre áll? Igénybe vettünk már minden szakértői segítséget? Biztos, hogy nekünk valóban olyan tragikusak a körülmények?

A cikk íróját ugyanúgy elérik a körülmények, mégis arra bíztatom jelen sorok kedves olvasóját, használja ki, hogy olyan korban élünk, ahol az információ félelmetes mennyiségben elérhető nyomtatott és elektronikus formában, ahol a mentorok, a példaképek könnyen hozzáférhetők, amikor lehetőségünk van egymáshoz kapcsolódni.

Hajrá tanulás, hajrá fejlődés, hajrá vállalkozók!

A tegnapi vacsorát pedig ezúton is hálásan köszönjük a Do-Marketing csapatának és Feri Atyának!

A cikk szerzője:

innvoice
Horváth Szabolcs

Értesülj tippek, hírek, sikertörténetek

Idei évünk az időspórolásról szólt, számos funkcióval akár egyenként is rengeteg időt tudtunk ügyfeleinknek megtakarítani. Tekintsük át, mi történt 2023-ban.
2023-ban ismét a pénzügyileg legmegbízhatóbb cégek minősítését kaptuk.
A 2023 július 1-től induló EPR, körforgásos termékdíjak kezeléséhez az Innvoice hatékony segítséget biztosít