Ne rontsd el számlákkal a nyaralásod!

innvoice-

Nem biztos, hogy teljesen elfelejtkezhetsz a számlakiállításról a nyaralásod alatt, azonban több tippünk is van, hogy hogyan tudod a lehető leghatékonyabban megoldani az irodán kívül a számlázást, legyél bárhol.

1. TIPP: Lehetőség az e-számlában

Miért segítség, ha elektronikus számlát küldesz a vevődnek? Azért, mert nem kell kinyomtatnod, majd postáznod az adott helyen a számlát. Így bárhol kiállíthatod percek alatt és már küldheted is ügyfélnek. Legyél bármennyire messze, könnyedén tudsz kiállítani utazás közben is számlát vásárlóidnak.

Pontosan milyen pozitívumok szólnak az e-számla mellett?

  • Nem kell kinyomtatni és postázni, ezért olcsóbb és gyorsabb megoldás, mint a hagyományos, papír alapú számla.
  • Kevesebb helyet foglal, hiszen elektronikus formában kell megőrizni. Könnyedén megtudod találni a számlázó programodban online, különböző szűrések segítségével.
  • Környezetbarát, hiszen nem kell papírt használj minden egyes számlához.

Ha áttérnél az elektronikus számla használatára, akkor már csak egy olyan felhő alapú számlázó szoftvert kell találnod, ami biztosítja az e-számla kiállításának lehetőségét. Fontos emellett, hogy megfeleljen a magyar számlázás követelményeinek. Az Innvoice számlázóprogramban könnyedén állíthatsz ki a hagyományos számla mellett e-számlát is.

e-számla

2. TIPP: Ismétlődő számlák kiküldése automatikusan, e-számlával

Minden hónapban van ismétlődő számlád, vagy akár több is?
Ha van olyan ügyfeled, vagy partnered akinek minden hónapban ugyanazt a számlát kell kiállítanod, akkor könnyedén meg lehet oldani, hogy nélküled generálja a háttérben a számlákat az Innvoice, és küldje ki az ügyfélnek minden egyes hónapban. Ennek köszönhetően hátradőlhetsz és élvezheted a nyaralásodat anélkül, hogy bármilyen feladatod lenne a számlázással!

Az automatizmus még arról is biztosít téged, hogy:

  • számlaértesítőket küldhet vevőidnek,
  • fizetési felszólításokat küldhet, ha nem fizeti ki az összeget a vásárló.

3. Tipp: Forgalmi kimutatások, hogy mindig lásd mi van a cégedben!

Már delegáltad a feladatokat a munkatársaknak elindulás előtt, azonban szeretnéd távolról is tudni, hogy minden rendben megy cégedben? Egyszerű megoldás lehet utazás közben, ha a telefonodon követed üzleted vagy webshopod forgalmát, hogy ne maradj le a változásokról.

A rengeteg adatból azonban nem mindig van szükséged mindenre. Pár kattintással készíthetsz olyan, könnyen áttekinthető diagramokat és forgalmi listákat, amik csak azokat az adatokat tartalmazzák, amikre kíváncsi vagy. Láthatod, hogy mik a legnépszerűbb termékek, kik vásárolnak a legtöbbet, vagy például, hogy ki adta el a legtöbb terméket.

További segítség a forgalmi kimutatások készítéséhez:

4. TIPP: használd a telefonodat és számlázz még egyszerűbben!

Használd az ingyenes mobilapplikációnkat, hogy még laptopot se kelljen magaddal vigyél az utazásra!

Innvoice számlázó applikáció

A cikk szerzője:

innvoice

Értesülj tippek, hírek, sikertörténetek

2023-ban ismét a pénzügyileg legmegbízhatóbb cégek minősítését kaptuk.
A 2023 július 1-től induló EPR, körforgásos termékdíjak kezeléséhez az Innvoice hatékony segítséget biztosít
A 2023. évi Magyar E-kereskedelem Napján nagyszerű tapasztalatokat és inspirációt szereztünk. Olyan élményeket és lehetőségeket nyújtott nekünk, amelyek messze túlmutattak az online kommunikáció lehetőségein. És hogy miért is volt inspiráló számunkra részt venni az eseményen?