Egy Shoprenter webáruház készletkezelése és számlázása bolti kapcsolattal

innvoice-

„Fontos, hogy olyan számlázónk legyen, ami automatizált folyamatokkal segíti a vevők kiszolgálását precízen, megfelelő sebességgel.”

Péter, az ACE-Import Kft tulajdonosa és ügyvezetője ez év augusztusában keresett meg bennünket, és próbálta ki online megoldásunkat. Az alábbi interjú személyes látogatása alkalmával már a szoftver bevezetését követően készült. Öröm olyan vállalkozó partnerekkel dolgozni, találkozni, akik hasonló értékrenddel arra törekszenek, hogy minőségi termékekkel és kiszolgálással gazdagítsák a piacot.

Rövid beszélgetésünk alatt az is megmutatkozott, hogy a sikeres üzletmenetet kiegészíti náluk a munkatársakba vetett bizalom, az önálló döntési lehetőségek és a kapcsolódó felelősségvállalás, a közös és jó megoldások felkeresése, a rugalmasság, megfelelő időbeosztás, a hibalehetőségek minimalizálása és az azonnali cselekvés fontossága a halogatással szemben. Ha csak ezekre a területekre tekintünk újra és újra cégen belül, már az előre viheti a csapatot.

Interjúnk ez alkalommal azonban kifejezetten a Shoprenter webáruházhoz kapcsolható, több bolttal is szinkronizálva együttműködő Innvoice megoldásra irányult Péter tapasztalatait megosztva, melyet ezúton is köszönünk neki!

Bemutatnád röviden a vállalkozásod és megosztanád velünk, hogy miért kerestetek új megoldást? Mi volt az, ami hiányzott?

Feleségem kozmetikus és a munkájából adódóan találkoztunk hiány termékekkel. Ahogy beleláttunk a szépségiparba, azt tapasztaltuk, hogy van benne lehetőség. Elindultunk a műszempilla termékkörrel, ami azóta egyéb területeken is kinőtte magát. Mára több kozmetikai szakágban piacvezető szerepet töltünk be hazánkban és más európai országokban. Vállalkozásunk célja megbízható, hatékony ugyanakkor megfizethető orvos-kozmetikai termékek közép-európai piacra való bevezetése.

Az elsők között voltunk, akik webáruházzal indultunk, egy nagyon régi domain névvel dolgozunk, ezért is olyan jó a pozícionálásunk. A webshop rendszereket már az elejétől használatba vettük, ezek közül Joomla volt talán az első, most OpenCart-ot engedtük el, mert egyértelműnek tűnt, hogy Shoprenter jobb választás. A saját fejlesztésbe rengeteg energiát kellene tenni, hogy hasonló SEO eredményeket érjünk el. Ezért is fontos, hogy olyan számlázónk legyen, ami képes a választott Shoprenter webáruházzal kommunikálni, és automatizált folyamatokkal segíteni a vevők kiszolgálását precízen, megfelelő sebességgel.

Hogyan találtál ránk?

Globálisan néztük azt, hogy mi az, ami egy vásárlási folyamat során célszerű lenne, ha végbe menne számlázással együtt úgy, hogy a készletek is folyamatosan frissen tarthatók a webáruházban és a boltban egyaránt.

Az elején több más programot is kipróbáltunk, végül Shoprenteren keresztül találtunk meg benneteket, ahogy több céget is. Számlázót csak kényszerből váltunk le, amikor valami már nagyon hiányzik. Nálunk itt a hűségpont kezelés volt, ami miatt elindultunk a kereséssel. Volt olyan partnerünk, ahol 10 évet töltöttünk el. Meglepő módon ott is tapasztalható volt, hogy egy hölgy vette fel a telefont és megrökönyödésemre olyan kérdésekre is választ kaptam, amit én magam sem nagyon értettem, és ez nálatok is jól megy, hogy azonnal tudnak válaszolni a munkatársak.

 A lényeges szempont az az volt, hogy ami nekünk szükséges – és azt gondolom, hogy amit mi csinálunk az egy általános jellegű dolog, ott, ahol van bolt -, a termékletöltés és a készlet változások folyamatos szinkronizálása, feltöltése a webáruházba. A mi esetünkre tekintve úgy látjuk, a több üzletes bolti megoldás az, amiben az Innvoice még jobban kiemelkedik, illetve, hogy a több raktár kezelés mellett képes online elérést is adni, főképp így, hogy nálunk is 7-8 felhasználóval dolgozunk különböző jogosultságokkal. Ez szerintem egy luxus a programoknál. Nem találtunk olyat, ahol csak online mindez egyben működik, és nekünk erre volt szükségünk.

Ahol saját szerverről dolgoznak, nem olyan stabil, hetente kell vele foglalkozni. Ahol épített VPN van például nem tudnak versenybe szállni az online megoldásokkal, és egyre több cég fordul ebbe az irányba. Számunkra is fontos a megfelelő védelem, az egyszerűen integrálható víruskereső és biztonsági megoldást adó szoftverek segítenek bennünket.

Lényegesen gyorsabb most az Innvoice, mint előtte bármelyik más megoldásunk. Összképben azt gondolom, hogy nagyon használható. Más szoftverek, amiket teszteltünk 10-11 Shoprenterrel összeköthető programot próbáltunk ki, és a demó adatbázis sem volt hasonlóan gyors, márpedig ott nem teljes terméktörzzsel dolgoztunk.

Mit eredményezett, hogy az Innvoice bevezetésre került az ACE-Import Kft-nél? Hogy látod az előtte, utána szituációkat, miben változott a helyzet nálatok?

A sebesség nagyon tetszett a kolleganőknek. Ami nekem nagyon szimpatikus benne, az egyszerűsége, a jó felépítése, amit már a többiek is éreznek. Nálatok sokkal jobban le lehet szűkíteni a jogosultsági köröket is. A banki kapcsolatoknál is megint csak egy különleges dolog, hogy egyszerre több bankszámlát is kezelhetünk, vagy a bejövő számlák kezelése rész szinte elengedhetetlen. Ezt sokkal egyszerűbb így, hogy itt a programban látod, nem kell felmenni külön a NAV oldalára. Ezek az apró funkciók eszméletlen hasznosak tudnak lenni szerintem. Például, a bejövő számlákat is azonnal tudjuk kezelni, ellenőrizni. Mindig egyszerűbb azonnal kezelni a problémát, mint utólag keresgélni. Jó a szoftver sebessége, a termék fotók, jellemzők letöltését szeretjük.

Mellette át kellett gondolni a készletkezeléshez kapcsolható beállításokat is a webáruházban, ami bár az elején többletmunkával járt, de eredményes lett, a szülő- gyermek termékkezelés kialakítása a Shoprenterben, a kiszerelések, méretek pontosabb és egyszerűbb nyomon követhetősége érdekében.

Neked személy szerint szabadított fel időt az Innvoice használata?

Az Innvoice tesztelését, bevezetését én most magamra vállaltam, ezt szeretem csinálni és volt időm kipróbálni a funkciókat. Egyelőre az átállás könnyű volt, problémát nem látok. Az én időmet nem igazán befolyásolja, mert én egyébként már nem sok mindenbe nem folyok bele, a munkatársaknak azonban sokat segít sebességben.

Hogy látod a szoftver háttértámogatását, mit tapasztaltál?

Felveszitek a telefont, értetek hozzá. A kettő eddig együtt máshol nem igazán valósult meg, a visszahívás még ritkábban. Itt a bonyolult kérdésekre is kaptunk választ, a támogatás gyors és a hozzáértő, és emberi hozzáállással találkoztam.

Endrédi Péter
ACE-Import Kft. tulajdonos, ügyvezető

Miért az ajánlanád az Innvoice Webhop kapcsolat megoldását más vállalkozásoknak?

Szinkronizálási irányok kiválasztása miatt, ez nagyon jó lehetőség arra, hogy az adatok közlekedését kézben tarthassuk. A megrendelések különböző típusú dokumentumokként való automatikus letöltése szintén rengeteg plusz munkától kíméli meg a kollégákat. A termékjellemzők, tulajdonságok, gyártó, és egyéb paraméterek letöltése szintén különlegesség.

Shoprenternek hihetetlenül jó az export import része, és egyszerűbb ott kezelni a termékeket. Ha a webáruház az elsődleges platform, a termékeket, árakat ott kezelni nekünk egyszerűbb. Nagyon jó, hogy egy helyen lehet és elég kezelni a termékeket és át lehet emelni azokat egyben az Innvoice-ba, illetve, hogy a szinkronizáció a háttérben folyamatos.

Szintén nagyon hasznos, hogy az árakat le tudjuk tölteni a webáruházból, a több bank belföldi bejövő számlák kezelése, az EU adószám ellenőrzés lekérdezéssel. Aztán a termék fotók letöltése a webáruházból szintén hozzáad a minél egyszerűbb azonosításhoz, és még sebessége is van a rendszernek. A kollégáknak rengeteget segít, hogy azonnali készletinformációt tudnak adni az érdeklődőknek, akár a másik bolt készletéről is, ami fantasztikus pozitívum. Shoprenter webáruházból a két alap vásárlói áron felül további árakat letölthetünk, ez szintén megoldható és felár nélkül, ami meglepett. Felhasználók száma csomagban nagyon kedvező számunkra és biztonságot ad a stabil, gyors működés. Aki már több, mint öt számlázó programon túl van, az Innvoice-ban úgy fogja érezni, mintha ő tervezte volna.

A cikk szerzője:

innvoice

Értesülj tippek, hírek, sikertörténetek

Idei évünk az időspórolásról szólt, számos funkcióval akár egyenként is rengeteg időt tudtunk ügyfeleinknek megtakarítani. Tekintsük át, mi történt 2023-ban.
2023-ban ismét a pénzügyileg legmegbízhatóbb cégek minősítését kaptuk.
A 2023 július 1-től induló EPR, körforgásos termékdíjak kezeléséhez az Innvoice hatékony segítséget biztosít