Mi az az e-számla?

admin-

A koronavírus járvány alatt egyre nagyobb igény lett arra, hogy mindent tudjunk átemelni az online térbe. Nemcsak a saját életünket változtatta meg, hanem a cégek működésére is nagy hatással volt. Szinte minden adminisztrációt — ami nap mint nap fontos része a vállalkozások feladatai között —, online próbálunk elintézni. A számlázásban is fontossá vált emiatt, hogy ne kelljen kinyomtatni semmilyen dokumentumot, hanem elektronikusan intézhessük home office-ból, vagy éppen az irodából. Az e-számla számos pozitív tulajdonsága mellet kiemelkedik az, hogy nem kell nyomtatni és elmenni fölöslegesen a postára, hogy feladjunk egy számlát. Ezzel időt és pénzt spórolva magadnak sokkal egyszerűbben számlázhatsz.

Az elektronikus számla fogalma

Na, de mi pontosan az e-számla és hogyan lehet használni?

Így határozza meg az áfa törvény az e-számla fogalmát:

Az e törvényben előírt adatokat tartalmazó számla, amelyet elektronikus formában bocsátottak ki és fogadtak be.

Áfa tv. 259. § 5. pont

Az e törvény szerint ezeket az adatokat kéne tartalmazza:

Előnyei, amikkel neked is könnyebb lesz a számlázás

A cikk szerzője:

admin

Értesülj tippek, hírek, sikertörténetek

A három legnépszerűbb webáruház motorhoz biztosítunk segítséget, amely költséghatékony módon leveszi a vállunkról a megnövekedett adminisztráció terheit.
Nemrég jártunk egy kimondottan webáruház üzemeltetők részére szervezett konferencián, az E-Kereskedelmi napon, erről készítettünk egy összefoglalót.
A vállalkozások nagy részét érinti a 2022 július közepén hozott változás, aminek hatására a KATA adózási forma jelentős átalakuláson esett át.