A kézi számlatömb halálát hozza el a július

innvoice-

Az online pénztárgépekhez hasonlóan 2020 július 1-től már minden belföldi adóalany közötti számlák adatszolgáltatása szükséges a NAV felé. Ez pedig azt jelenti, hogy aki kézi számlatömböt használ, annak ezzel dupla adminisztrációja lesz. Számlázóprogram használatával ez egyszerűen elkerülhető, ráadásul 2020 július 1-ig teljesen díjmentesen.

Kézi számlatömböt használva júliustól duplán kell dolgoznod

2020 július 1-től minden belföldi adóalany számára kibocsátott számláról 4 napon belül adatot kell szolgáltatni a NAV online számla rendszerében. Ennek elmulasztása esetén saját vállalkozásod is veszélynek teszed ki, hiszen akár 500 ezer Ft bírságot is maga után vonhat, egy-egy elfelejtett számla. Ha számlázóprogram használatára térsz át, ezeket a műveleteket a számlázóprogram elvégzi helyetted, így Te foglalkozhatsz kizárólag a számlázással.

Kézi számlatömb mellett állandóan figyelheted a jogszabály változásokat

Lássuk milyen lépések vezetett be a múltban, illetve tervez a jövőben a NAV:

  1. 2018.július 1 – a NAV a 100 000 FT áthárított ÁFA tartalom feletti számlák bejelentését tette kötelezővé.
  2. 2020. július 1-től a NAV minden beföldi adóalanynak kibocsátott számla bejelentését tette kötelezővé.
  3. 2021. január 1-től pedig már a magánszemélyek számára kiállított számlákat is jelenteni kell. Azaz ha például szállás szolgáltató vagy, akkor már a magánszemély vendégeknek kiállított számlákról is adatot kell szolgáltatni.

Rengeteg változás, kézi számlatömböt használva pedig sosem lehetsz biztos benne, hogy valóban minden kötelezettségnek eleget tettél.

Számlázóprogram használatával semmin nem kell változtatnod

Látni fogod, nagyon egyszerű használatba venni csupán egy számítógépre, vagy okostelefonra van szükséged és még csak ki sem kell feltétlenül nyomtatnod, így a nyomtató sem feltétel.

Amennyiben kézi számlatömb helyett számlázóprogramot használsz, úgy biztos lehetsz benne, hogy mindig a jogszabályoknak megfelelően tudsz számlákat kiállítani, hiszen a számlázóprogram automatikusan intézi a NAV adatszolgáltatást is, így semmi mást nem kell intézned, csak a számlák kiállítását.

Ha eddig féltél a számlázóprogramoktól, most lépj be ingyen!

Ha eddig idegenkedtél egy számlázóprogram használatától, gyere nézd meg egy videón, milyen egyszerű kiállítani egy új számlát:

Milyen további előnyei vannak a számlázóprogram használatának?

Az alábbi videóban elmondjuk, de alapvetően megkönnyíti a számlák eljuttatását a vevőhöz, hiszen nem kell postázni, a számlakiállítás pedig gyors és egyszerű. Meggyőződésünk, ha profi szolgáltató szeretnél lenni, el kell felejtened a kézi számlatömböt.

Az InnVoice számlázóprogram használata most teljesen ingyenes!

Szeretnénk, ha minden kézi számlatömb használó teljesen ingyenesen kezdhetne bele az online számlázás világába, azért az online számlázás akár ingyen elkezdhető.

Most érdemes elfelejteni az időrabló kézi számlázást és ingyenesen online számlázóprogramra váltani! Kérdésed van, szeretnéd, hogy végigvezessünk a használatba vételen?

Örülünk a kérdéseidnek és Szilvia, Andrea, vagy akár én, Szabolcs szívesen végigvezetünk egy számla kiállításán és látni fogod, egyáltalán nem bonyolult.

A cikk szerzője:

innvoice

Értesülj tippek, hírek, sikertörténetek

Idei évünk az időspórolásról szólt, számos funkcióval akár egyenként is rengeteg időt tudtunk ügyfeleinknek megtakarítani. Tekintsük át, mi történt 2023-ban.
2023-ban ismét a pénzügyileg legmegbízhatóbb cégek minősítését kaptuk.
A 2023 július 1-től induló EPR, körforgásos termékdíjak kezeléséhez az Innvoice hatékony segítséget biztosít