4 eszköz, amivel a távmunkában sem áll le a céged

innvoice-

Ha csapatod az irodától távol dolgozik, bizonyára attól tartasz, hogy vége a hatékonyságnak, mivel minden eszköz és szoftver csak az irodában található. Mutatunk néhány nélkülözhetetlen eszközt, amivel otthonról is biztosítható a hatékony és kompromisszum-mentes munkavégzés.

4 eszközt ajánlunk, amivel a távmunka sem fog fennakadást okozni céged működésében:

1. Fájlcsere, adattárolás

Három eszközt is tudunk ajánlani: Dropbox, Google Drive, vagy OneDrive.

Mindhárom jellemzője, hogy egyszerűen telepíthető bármilyen gépre és egyszerűen létrejön egy mappa a számítógépeden, amelynek tartalma mindig, minden eszközön ugyanúgy látható. Ezáltal minden fájlt minden percben ugyanúgy láthattok bármelyik eszközön, bárhol is a világban.

A mi javaslatunk: Dropbox

2. Ügyvitel, számlázás

Amikor régen még számítógépre voltak telepítve a számlázó és készletkezelő programok, előfordulhatott, hogy azok csak az irodából voltak elérhető. A manapság korszerű online ügyviteli és számlázó szoftverekkel semmit nem kell telepíteni, az Interneten keresztül bárhonnan elérhető a céged számlázása, így akár irodán kívül is.

További előny, hogy manapság, amikor a NAV felé online jelenteni kell lassan minden számlát, neked ezzel sem kell foglalkoznod, hiszen ezek a szoftverek ezt automatikusan elvégzik helyetted. Új verzió, vagy jogszabályváltozás esetén sem kell telepíteni, ezek a szoftverek automatikusan a legújabb verzióval működnek.

A mi javaslatunk: InnVoice számlázóprogram

3. Kommunikáció a kollégákkal

Talán ez a legfontosabb, hiszen ha az irodában mindenki találkozhat másokkal és azonnal lehetőség van kommunikálni, távmunkában is lehetőség van biztosítani hang és videós kommunikációt, sőt, arra is van lehetőség, hogy a számítógépeink képernyőjét is megosszuk egymással, így gyakorlatilag olyan, mintha ott ülnénk egymás mellett az irodában.

Az egyik legjobb eszköz videókonferenciák megtartásához a Zoom, melynek segítségével videóval és hanggal tudunk egymással kommunikálni, illetve egyszerűen tudunk képernyőt is megosztani egymással. Az ingyenes változatban egyszerre 40 perces videómeetingre van lehetőségünk.

Hasonló eszköz a Skype is, ami azonnali üzenetküldést is lehetővé tesz.

A mi javaslatunk: Zoom

4. Ügyfél-megkeresések és feladatnyilvántartás

Ha nem találkoztok az irodában, akkor szükség lehet egy olyan felületre is, ahol a beérkező e-mailek és telefonmegkeresések is nyilvántarthatók, a keletkező feladatok státusza pedig az egész csapat számára követhető.

A Zendesk használatával minden ügyfélmegkeresés látható minden munkatárs számára, bármely csatornán is érkezett (e-mail, telefon, chat, stb), sőt pontosan követhető minden előzmény, azaz ha egyik kollégádat hívja egy ügyfél, ő azonnal láthatja, milyen előzmények voltak egy másik kollégáddal való kommunikáció során.

A mi javaslatunk: Zendesk

Miért ajánljuk a fentieket?

Mi már körülbelül 5 éve nem egy állandó irodában dolgozunk, mondhatni élharcosai vagyunk a rugalmas munkavégzésnek és a távmunkának.

Munkatársaink Zala megyében, Budapesten, Tatán és Lengyelországban is dolgoznak, ilyen helyzetben pedig mindennapi találkozásokra nincs lehetőség, de a fenti eszközökkel mindenki tudja végezni a hozzá tartozó munkát anélkül, hogy hátrányát éreznénk egy közös iroda hiányának.

Természetesen fontosak a szociális érintkezések, így időnként mindenképpen időt szakítunk személyes találkozásokra, csapat-coaching alkalmakra, de úgy véljük, a mindennapi munkavégzéshez erre nem feltétlenül van szükség.

A cikk szerzője:

innvoice

Értesülj tippek, hírek, sikertörténetek

2023-ban ismét a pénzügyileg legmegbízhatóbb cégek minősítését kaptuk.
A 2023 július 1-től induló EPR, körforgásos termékdíjak kezeléséhez az Innvoice hatékony segítséget biztosít
A 2023. évi Magyar E-kereskedelem Napján nagyszerű tapasztalatokat és inspirációt szereztünk. Olyan élményeket és lehetőségeket nyújtott nekünk, amelyek messze túlmutattak az online kommunikáció lehetőségein. És hogy miért is volt inspiráló számunkra részt venni az eseményen?