Egy ilyen nagyszerű év után, mint amilyen a 2018 volt, nyilvánvaló volt, hogy a siker titka a folyamatos tanulás, azon emberek magunk köré gyűjtése, akik tudása által még többet adhatunk számotokra, még nagyobb sikereket érhetünk el közösen.

“…ha egy szobába lépsz, csak arra ügyelj, hogy ne te legyél a legokosabb…”

A január egy véletlen folytán Pongor Juhász Attila évindító célkitűző tréningjével indult, ami fantasztikus alkalom volt az álmodozásra, a lehetőség szerint lehetetlen célok megfogalmazására, és annak megértésére, hogy

egy cél kitűzése során nem a “hogyan” a legfontosabb, hanem az izgalom, és az út, amit a cél elérése során átélhetünk.

Amint megszabadultunk a “hogyan” korlátozó, rémisztő erejétől, máris fantasztikus dolgokra vagyunk képesek. Hát tudtam én tavaly, hogyan kell előadni 1000 ember előtt?

Hatalmas inspirációval telve, immár márciusban csatlakoztam egy nagyszerű coaching programhoz, ahol – többek között – azon dolgozunk, hogy mindenki számára világossá tegyük, mi az, ami a kezdetektől fogva fűt bennünket.

Miért is kezdődött?

Képzelj el egy 10 éves gyermeket, aki valójában kizárólag azzal foglalkozik, ami érdekli: alkotni, felfedezni, valami újat alkotni. Attól kerül izgatott állapotba, ha valami önálló életre kel, ha valami akkor is működik, ha nincs ki működtesse, ha valami olyan jön létre, amit addig még senki nem próbált.

Ki tudja, mi készül itt…

Valószínűleg önmagában senki nem jönne izgalomba ezektől a szösszenetektől:

  • féklámpa a kemping kerékpárra (laposelemről működő (!))
  • lottószám generáló szoftver
  • vadonatúj, “korszakalkotó” operációs rendszer (2 évvel a csodás Windows 95 után :))
  • az épp aktuális fizikai, matematikai vektorokon alapuló tudást felhasználva egy kétdimenziós autóverseny játék
  • lelkesedésből megcsinálni bárkinek a programozás házi feladatát 🙂
1994 – Hát így néz ki egy rendes ember íróasztala?

Egy alkotó számára nem is az a lényeg, hogy bárki megértse az alkotást, egy alkotót akkor is egy dolog fűti, amikor senki sem figyel oda:

Keresni, kutatni azt, hogy olyan eszközt hozzon létre, ami önállóan maga és mások életére könnyebb, szórakoztatóbb, gyorsabb, hatékonyabb, egyszerűbb hatást gyakoroljon.

Ugorjunk vissza 2019-be

Az előbbi sztori óta elröppent pár év, azóta megélhettem a hatástöbbszörözés legnagyszerűbb formáját, amikor elhivatott és saját idejét sem kímélő csapatommal tovább működtetjük azt, ami megegyezik az eredeti elképzeléssel.

Talán maga a mi szoftverünk előjön néha egy-egy bosszantó hibával, sőt, lehetséges, hogy néhány e-mailre sem tudtunk válaszolni kellő időben, de amit magam részéről biztosan kijelenthetek, egyetlen hajtóerő működik:

Átadni azt a tudást, amivel találkozunk, amelyek saját életünket, saját cégünket is hatékonyabbá, egyszerűbbé és profitábilisabbá tették.

Ezzel kívánok mindenkinek – így március tájékán – fantasztikusan sikeres 2019-es évet!

Horváth Szabolcs

Jelenkori történetünket hamarosan folytatjuk…