Az Online számla rendszere. Azaz álljunk csak meg egy szóra! Te is tisztességes vállalkozó vagy?!

Mit is jelent ez?

Kötelező a belföldi, 100.000 Forint feletti, áthárított áfát tartalmazó számláinkról (és a számlával megegyező értékű okiratokról) a NAV webes platformján bejelentést tennünk. És mégis

  • megszűnik egy csomó felesleges adminisztráció

Miért?

  • Mert a számlázóprogramokkal foglalkozó cégek fejlesztői elkezdhetik a fejlesztést, amivel a NAV felé történő automatikus számlabeküldés megtörténhet.
  • Aki online számlázóprogramot használ a számlakiállítással együtt a NAV-ot is letudta.

És akik nem járnak jól vele: akik papír alapú számlatömböt használnak, azoknak manuálisan kell bevinni minden számlát a rendszerbe 5 naptári napon belül.

Miért jó?

Ha online számlázóprogramot használunk, nem nekünk kell megcsinálni, a program elvégzi a munkákat emberi beavatkozás nélkül és még több időnk marad (mert az online, vagy elektronikus számlázóprogramok így is sok pénzt és ezzel időt spórolnak nekünk). Az InnVoice-nál már elkezdték a fejlesztést így az összes ügyfél nyugodtan hátradőlhet.

És még?

A NAV nyilatkozata szerint az adócsalások visszaszorítása és a gazdaság további fehérítése a cél. A kiállított számlákról valós idejű adatok érkeznek a NAV-hoz ami segíti az adócsalások felderítését. A kiállított számlákat lekérdezhetik a számlabefogadók és a számlakibocsátók is.

Mi a határidő?

2018. július 1. 100.000 Forint áthárított adó esetén 5 naptári napunk van, 500.000 Forint felett már a számlakibocsátás utáni napon rögzíteni kell a NAV webes felületén a számlánkat.

Kinek kötelező?

Belföldi adóalanyok közötti ügyletek esetén az olyan számlákra terjed ki, amelyekben 100 ezer forint vagy azt meghaladó összegű áthárított áfa van.

Az InnVoice, hogy segítse azokat, akiknek ez a változás gondot okoz Online Számlázás-Alapozó Tréninget tart február 16-án, pénteken.

Számlázás Online-Alapozó Tréning
3 ok amiért érdemes eljönni:
! Felkészítünk a NAV következő változásokra.
! Nem fizető ügyfeleid kapcsán felesleges adófizetést takarítasz meg.
! Hozd el akár saját laptopodat és élőben felépítjük működő rendszered.

Menetrend:
0. Regisztráció: 13.30-tól
1. Online számlázóprogram regisztráció
2.Számla kiállítás villámgyorsan
3. Számla továbbítás online, elektronikus számlázás alapjai
4. Díjbekérő, mi az a díjbekérő? Hogyan számlázzunk díjbekérőt?
5. Automatizmusok beállítása
6. Bankkártyás fizetés szolgáltatás regisztrációja és beállítása
7. Banki átutalások automatikus könyvelése
8. Könyvelői hozzáférés

Regisztráció:
A képzés részletei

Kinek szól?
Aki most tér át a számlatömbről, vagy elavult számlázóprogramot használ és szeretne felzárkózni vagy nyitott az új online technológiák iránt.

forrás: https://www.nav.gov.hu/nav/onlineszamla