2 tipp, amivel nyomtatás és otthonról kimozdulás nélkül is számlázhatsz

innvoice-

A számlázáshoz nem feltétlenül szükséges nyomtatás, de ha feltétlenül papír alapú számlákat szeretnél használni, akkor sem kell feltétlenül kimozdulni otthonról. Mutasunk néhány praktikus eszközt, amivel a számlázást sokkal gyorsabbá is teheted.

1. Elektronikus számla – azaz ne nyomtass

Elektronikus számla esetén nem kell postán, papíron küldeni a számlát, de még ki sem kell nyomtatni azt.

Az elektronikus számla nagyon röviden azt jelenti, hogy csak elektronikus formában hiteles, semmi szükség a nyomtatására, egy esetleges ellenőrzés során a számla PDF formátumú dokumentumát kell bemutatni (azaz a letöltött PDF fájlt).

Az elektronikus számla és a hagyományos papír alapú számla között az a különbség, hogy az elektronikus számlát elektronikusan tudod tárolni, továbbítani, a papír alapú számlát pedig csak papíron lehet megőrizni. Ez semmi mást nem jelent, hogy a számla elektronikusan letölthető PDF fájlját kell megőrizned neked és a számla befogadónak egy esetleges ellenőrzésig.

Mennyibe kerül?

Az elektronikus számla digitális aláírással, időbélyeggel van ellátva, ezzel tanúsítja az InnVoice, hogy a számla hiteles, ennek díja 10 Ft+ ÁFA / db, az InnVoice-nál azonban havi 600 db elektronikus számlát teljesen INGYEN tudsz kiállítani és továbbítani (február 1-től, a szoftver előfizetési díjon felül nincs költsége havi 600 db elektronikus számlának).

Hogy tudom használatba venni?

Nagyon egyszerű, csak állítsd ki a számlát, és a nyomtatási kép megjelenésekor fent kapcsold be az Elektronikus számla jelölőnégyzetet. Utána pedig csak küldd el a számlát e-mailben a bal felső Küldés e-mailben gombbal.

A papír számlát is elküldheted e-mailben, azonban azt a fogadó és feladó félnek is ki kell nyomtatnia.

2. Hibridlevél – ha mindenképpen postázni szeretnél

Van egy nagyszerű eszköz, ez pedig nem más, mint a Hibridlevél. Nagyon röviden a hibridlevél olyan, mintha otthon lenne egy postád. Három lépésben igénybe veheted: – regisztrálsz a www.hibridlevel.hu címen – feltöltesz egy egyenleget (pl: 5000 Ft), amiből később tudsz postázni, erről számlát is kapsz – telepíted a Hibridlevél virtuális nyomtatóját a gépedre És kész. Amit erre a virtuális nyomtatóra nyomtatsz, azt azonnal tudod postázni, akár ajánlott, elsőbbségi, vagy bármilyen paraméterekkel. A díjak pedig közel azonosak a postai díjakkal, Te azonban megspórolod a nyomtatás és utánajárás költségeit. Kipróbáltuk, remekül működik, és ki sem kell tenned a lábad az irodádból, mégis postázni tudsz, bármit.

A cikk szerzője:

innvoice

Értesülj tippek, hírek, sikertörténetek

2023-ban ismét a pénzügyileg legmegbízhatóbb cégek minősítését kaptuk.
A 2023 július 1-től induló EPR, körforgásos termékdíjak kezeléséhez az Innvoice hatékony segítséget biztosít
A 2023. évi Magyar E-kereskedelem Napján nagyszerű tapasztalatokat és inspirációt szereztünk. Olyan élményeket és lehetőségeket nyújtott nekünk, amelyek messze túlmutattak az online kommunikáció lehetőségein. És hogy miért is volt inspiráló számunkra részt venni az eseményen?